March 6, 2013


O salata absolut delicioasa, la care voi apela de fiecare data cand sunt in criza de timp si vreau sa ma delectez cu ceva deosebit. Martha Stewart rocks!

Ingrediente (2 portii):
250g creveti curatati
4 felii paine rustica
2 linguri ulei de masline
2 linguri maioneza
2 linguri fire de arpagic/chive
4 linguri zeama de lamaie
4 felii de bacon
O salata romana
100g rosii cherry

Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 200 de grade. Taiati painea in cubulete, puneti intr-o tava si stropiti cu ulei. Lasati la cuptor 8 minute, amestecand la jumatatea timpului.
Fierbeti apa intr-o oala medie, presarati sare si adaugati crevetii pana devin roz, in jur de 3-5 minute. Scurgeti, puneti pe un servet de bucatarie si raciti bine.
Puneti o tigaie la incins, adaugati fasiile de bacon si prajiti bine pe ambele parti pana devin crocante si aurii. Puneti pe un servet de bucatarie pentru a se scurge excesul de grasimi.
Amestecati maioneza cu zeama de lamaie si arpagicul taiat marunt. Amestecati bine si asezonati. Puteti pune cata cantitate doriti din fiecare, in functie de gustul preferat.
Intr-un bol, rupeti in bucati marunte salata, adaugati crutoanele, baconul rupt grosier, rosiile taiate in doua, crevetii si serviti cu dressingul de maioneza.

Ingredients:
Salt and pepper
1/2 pound large or jumbo shrimp, peeled and deveined (tails left on)
1/2 loaf rustic bread, crusts removed, cut into 3/4-inch cubes
1 tablespoon olive oil
1/4 cup mayonnaise
2 tablespoon chopped fresh chives
3 to 4 teaspoons lemon juice
4 slices cooked bacon (4 ounces), crumbled
1 romaine lettuce heart, chopped
1 pint large cherry tomatoes, quartered or halved

Directions:
Preheat oven to 400 degrees. In a medium pot of boiling salted water, cook shrimp until opaque throughout, 3 to 5 minutes. Drain, then transfer to a paper-towel-lined plate, cover, and chill until ready to serve. On a rimmed baking sheet, toss bread with oil. Bake until golden, about 8 minutes, tossing halfway through.
Stir together mayonnaise, chives, and lemon juice to taste; season with salt and pepper. Toss together shrimp, croutons, bacon, lettuce, and tomatoes and serve with dressing.




1 comentarii: