June 15, 2011

Un adevarat deliciu, racoros, de vara! Initial nu mi-a inspirat prea mare incredere aceasta reteta, desi GoodFood este prietenul meu de toata ziua, dar mi s-a parut un pic ciudat aluatul. Bine ca nu m-am intors din drum si am continuat pana la sfarsitul retetei, astfel am avut la masa un desert foarte foarte pufos, acrisor, potrivit in combinatie cu fistic. Inghetata nu am avut, dar sigur ar fi mers. Data viitoare, curand!


Ingrediente (6 pers):
100g faina
O jumatate lingura praf de copt
100g unt
100g zahar
2 oua
1 lingura lapte
inghetata pentru servit
Fistic pisat
CAISE:
100g zahar brun
O lingurita esenta de vanilie
6 caise coapte bine

Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 180grade. Tapetati o tava rotunda de 23 cm diametru, cu hartie de copt.
Incalziti zaharul pentru caise cu 150ml apa, esenta de vanilie, totul acoperit pana se topeste zaharul. Adaugati caisele taiate pe jumatate cu samburii scosi. Aduceti la fierbere, puneti capacul si luati de pe foc.
Dati faina si praful de copt printr-o sita de 3 ori pentru aerisire. Bateti untul cu zaharul pana devine pufos si pal. Adaugati ouale pe rand, apoi adaugati faina si incorporati usor. Daca aluatul este prea tare, adaugati laptele. Ar trebui coca sa picure usor de pe o lingura.
Luati caisele din sirop si stergeti-le de umezeala, puneti-le pe fundul tavii cu partea taiata in jos. Adaugati aluatul si nivelati bine. Dati la cuptor pentru 30 de minute pana creste si devine auriu.
Luati din cuptor si lasati la racit putin.
Intre timp, puneti lichidul in care au fiert caisele inapoi pe foc pana formeaza un sirop. Intoarceti prajitura cu fundul in sus, usor, pe o farfurie. Puneti siropul deasupra si serviti rece cu inghetata si fistic, daca doriti.



0 comentarii:

Post a Comment